KALENDARIUM 2019­

Eventuella ändringar och mer detaljer meddelas med rött på anslagstavlor och hemsida.

MÅNAD

DAG

TID

AKTIVITET

KOMMENTAR

Januari

Februari

Mars

21 - 24

Trädgårdsmässan "Nordiska Trädgårdar" på Stockholmsmässan

Läs mer på denna länk:
Nordiska Trädgårdar (Öppnar ny sida)

Mars

31

15

Föreningens årsmöte i Bergshamra kyrkas samlingslokal. Kaffe med bröd serveras mellan kl. 14.30 och 15.00

Årsmötet skall enligt våra stadgar hållas före mars månads utgång varje år. Agenda och alla övriga årsmöteshandlingar kommer att skickas till varje medlem. Vid delat ägarskap sändes materialet dock endast till en av delägarna. OBS tiden!

1

Egna vattenkranar och kopplingar skall vara stängda senast denna dag.

Egna vattenkranar och kopplingar skall stängas i god tid före påkopplingen av vattnet för området. . Styrelsen och vattenansvariga tar ej ansvar för eventuellt öppna kranar som kan orsaka vattenskador på de enskilda tomterna eller i stugorna.

13

12

Vattnet slås på om väderleken tillåter.

Om det är för kallt skjuts påkopplingen av vattnet upp åtminstone en vecka.

18 - 22

Container till Tivoli

Endast trädgårdsavfall får kastas i containern men även rent trä går bra. Grenar och kvistar skall minskas ner, så att allt får plats i containern. Observera att annat avfall, plast, metall etc. ej accepteras i denna container utan måste transporteras till lämplig återvinning. Plastsäckar med trädgårdsavfall måste alltså tömmas på sitt innehåll.

10 - 12

Container till Ålkistan

24 - 26

Container till Tivoli

25

10 - 12.30

Arbetsdag med samling på Tivolis parkering och med frö- och växtbytardag vid arbetsdagens slut vid föreningsstugan

Mer information om vilka arbeten som skall utföras under arbetsdagen kommer att finnas under länken Aktuellt och på anslagstavlorna.

27

18 - 20

Styrelsen verkställer årets syn

Styrelsen börjar vid Ålkistan och fortsätter sedan till Tivoli. Om någon i detta sammanhang vill meddela sig med styrelsen så kan man närvara vid sin lott under denna tid.

15

10

Bouletävling för elfte året i rad under ledning av fjolårets vinnare Lars och Kerstin.

Första gången på Ålkistan! Samling på Ålkistans parkering.

21

10 och 12

Midsommarlunch vid föreningsstugan

OBS! Vi klär stången kl 10. Ta med blommor och grönt. Lunch kl 12, ta med egen lunch och allt som du behöver till den. Bord och stolar finns framställda.

29

22

Jakt på mördarsniglar.

Samling vid föreningsstugan.

Augusti

11

11 - 17

Öppen trädgård och utställning i föreningsstugan.

Det är helt frivilligt för den enskilda kolonisten att delta, och man markerar sitt deltagande med en vattenkanna vid sin grind under den tid man kan vara med.

Augusti

17

100-årsjubileum! Utställning/filmvisning/mingel och buffé.

Utställning i föreningsstugan för kolonister kl. 11-14:30. Filmvisning i Bergshamra kyrkas samlingssal för kolonister och allmänhet kl. 15:00. Mingel vid föreningsstugan kl. 17:30 med buffé kl. 18 för kolonister.

6 - 8

Container till Ålkistan och Tivoli

7

10 - 12.30

Mer information om vilka arbeten som skall utföras under arbetsdagen kommer att presenteras under länken Aktuellt och på anslagstavlorna senare.

11 - 13

Container Till Tivoli

13

Vattnet stängs av till koloniområdet.

Vattenansvarig stänger huvudkran och öppnar alla luftningsventiler för området. Egna utekranar och eventuella egna anslutningar in till husen måste snarast därefter öppnas av respektive kolonist och skall vara öppna tills inget vatten längre droppar från kranarna. Om detta inte görs, kan dessa kranar och anslutningar frysa sönder och detta tar inte koloniföreningen ansvar för.

3

16 - 19

Haga-Brunnsvikens vänner anordnar årets ljusfest runt Brunnsvikens stränder. Koloniföreningen deltar genom att sätta ut marschaller utmed Tivolivägen.

Utförligt program om ljusfesten kommer på deras hemsida:
Haga-Brunnsvikens vänner (Öppnar ny sida).